INNOVATIVE INSULATIONS ltd

Η εταιρεία INNOVATIVE INSULATIONS ltd, είναι ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος για την Ελλάδα και την Κύπρο των προϊόντων της Υπέρλεπτης Ρευστής Κεραμικής Θερμομόνωσης της V.I.R.C. (Volgograd Innovative Research Center), πιο γνωστής ως BRONYA. Καθημερινά, γινόμαστε μάρτυρες πολλών εξελίξεων σε πολλούς τομείς και είναι δύσκολο να τις παρακολουθήσουμε ώστε να είμαστε ενήμεροι για όλες! Μερικές φορές, αντιλαμβανόμαστε πράγματα σε πολύ μεταγενέστερο χρόνο από τη στιγμή της πρώτης παρουσίασης τους στην αγορά. Ένα από αυτά είναι και η «Υπέρλεπτη Ρευστή Κεραμική Θερμομόνωση», η οποία υπάρχει και εφαρμόζεται ήδη σχεδόν 12 χρόνια! Βασίζεται βεβαίως στη νανοτεχνολογία, τα μικροσφαιρίδια με κενό αέρα κτλ, μέσω των οποίων μπορούμε να πετύχουμε απίθανες εφαρμογές.

Κάποιες από αυτές τράβηξαν την προσοχή μας, μιας και μπορούν να κάνουν τη ζωή μας πιο εύκολη. Απευθύνονται και δίνουν λύσεις όχι μόνο στην καθημερινή εξοικονόμηση ενέργειας, την ποιότητα ζωής, με ευκολία εφαρμογής ακόμα και στις πιο δύσκολες κατασκευές, αλλά βρίσκουν τον δρόμο τους για εφαρμογή σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις (κτίρια και μηχανήματα), στη ναυτιλία, σε μονάδες διυλιστηρίων και αγωγών. Αναλογιστείτε για μια στιγμή τι θα έπρεπε να κάνετε εάν αποφασίζατε να θερμομονώσετε το σπίτι σας, κρύους ή ζεστούς σωλήνες ή μια μηχανή που εκπέμπει θερμότητα στο χώρο (πράγμα το οποίο σημαίνει μεγάλη σπατάλη ενέργειας). Αφήστε μας να σας δώσουμε μια ευχάριστη νότα σε αυτόν τον προβληματισμό, λέγοντας σας, ότι όλα αυτά μπορούν να αντιμετωπιστούν «απλά» βάφοντας τα! Η μόνη διαφορά είναι ότι ΔΕΝ είναι μπογιά! Δημιουργεί ένα θερμικό φράγμα, με απίθανες ιδιότητες και χαρακτηριστικά, η οποία είναι αποτελεσματική με πάχος μόλις ΕΝΑ ΧΙΛΙΟΣΤΟ (ανάλογα με τις απαιτήσεις). Σε κάθε περίπτωση, o Συντελεστής Θερμικής Αγωγιμότητας, με την επιβεβαιωμένη, από διάφορα ανεξάρτητα ιδρύματα πιστοποιήσεων και μεγάλες βιομηχανίες, τιμή των 0,0012W/mKμιλάει από μόνη της.

«Εφαρμόζεται σαν μπογιά, λειτουργεί σαν θερμικό φράγμα»

Αντιλαμβανόμενοι τη δυναμική αυτών των προϊόντων και το τι μπορούν να προσφέρουν σε όλους μας, με την καθημερινή εξοικονόμηση ενέργειας και κατ΄επέκταση ένα καθαρότερο περιβάλλον για τα παιδιά μας, θελήσαμε να λάβουμε και εμείς μέρος στην παγκόσμια προσπάθεια για μια καλύτερη ζωή στον πλανήτη μας.

Είμαστε στη διάθεση σας να απαντήσουμε στις όποιες ερωτήσεις πιθανόν να έχετε.

VOLGOGRAD INNOVATION RESOURCE CENTER (V.I.R.C)

Το V.Ι.R.C. ιδρύθηκε το 2007 στο Volgograd της Ρωσίας. Από τότε μέχρι και σήμερα έχει αποκτηθεί μεγάλη εμπειρία στην κατασκευή, στην εφαρμογή και στην εξέλιξη καινοτόμων μονωτικών υλικών.

«Εφαρμόζεται σαν μπογιά, λειτουργεί σαν θερμικό φράγμα»

Η παραπάνω έκφραση απεικονίζει την ιδιότητα όλων των προϊόντων BRONYA (θωράκιση). Μπορεί να εφαρμοστεί σχεδόν σε κάθε τύπο επιφάνειας. Σχηματίζει ένα στρώμα πολυμερούς με μοναδικές μονωτικές ιδιότητες. Μόλις 1 mm υλικού BRONYA, ισοδυναμεί με 50-60 mm πετροβάμβακα και συγχρόνως εξασφαλίζει αντισκωριακή προστασία όταν εφαρμόζεται σε μεταλλική επιφάνεια. Πρόκειται για ένα μονωτικό υλικό υψηλής απόδοσης για προσόψεις κτιρίων, εσωτερικών τοίχων, ταρατσών, οροφών, δαπέδων, ζεστές ή κρύες σωλήνες νερού, αγωγούς ατμού, κανάλια κλιματισμού, όλους τους τύπους δεξαμενών αποθήκευσης, σκάφη, ρυμουλκά, ψυγεία κλπ. Η εφαρμογή στα παραπάνω και σε πολλά άλλα, έχει γνώμονα την εξοικονόμηση ενέργειας και την προστασία του περιβάλλοντος.

Χρησιμοποιείται επίσης για την εξάλειψη των υγροποιήσεων σε υπάρχοντες τοίχους χωρίς μόνωση, σε σωληνώσεις κρύου νερού και μειώνει την απώλεια θερμότητας σε συστήματα θέρμανσης, σύμφωνα με SNiP (κατασκευαστικά και τα δομικά πρότυπα). Οι θερμοκρασίες λειτουργίας των προϊόντων BRONYA (σημαίνει θωράκιση στα Ρώσσικα) είναι από -60 °C έως 250 °C. Οι πολυμερείς μονωτικές επιστρώσεις (ρευστές) είναι υλικά πολλαπλών ομογενοποιημένων συστατικών νανοτεχνολογίας και είναι πολλαπλών χρήσεων. Βασίζονται σε πολυμερές συνδετικό υλικό και ειδικά συστατικά γέμισης με πρόσθετα επιλεκτικής στόχευσης ανάλογα με τον τύπο εφαρμογής.

Η υπέρλεπτη ρευστή θερμομόνωση BRONYA (θωράκιση) είναι ένα υλικό που λειτουργεί μέσω της δημιουργίας μηχανισμών κλειδώματος (δημιουργία υψηλής θερμικής αντοχής) των 3 (τριών) τύπων μεταφοράς θερμότητας, συναγωγής, αγωγιμότητας και ακτινοβολίας. Κατά τη μεταφορά θερμότητας, η δομή της επικάλυψης αντανακλά και σκορπίζει πάνω από το 82% της ακτινοβολίας. Έχει πολύ χαμηλή θερμική αγωγιμότητα (λ=0,0012w/mΚ) και προκαλεί την αποδυνάμωση ροής θερμότητας μέσα στο υλικό. Έχει χαμηλή απορροφητικότητα ακτινοβολίας και μειώνει το επίπεδο της εκπομπής της ροής θερμότητας εξασφαλίζοντας τη μείωση απώλειας θερμότητας.  Οι πρώτες ύλες για την παραγωγή των προϊόντων BRONYA εισάγονται 100% (στη Ρωσία), από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες όπως η BASF, 3M και AZKO NOBEL. Η σταθερή ποιότητα παραγωγής είναι πιστοποιημένη με ISO 9001-2008. Υπάρχουν επίσης, πιστοποιήσεις κανονιστικής συμμόρφωσης κατά GOST R, πιστοποιήσεις για το «λ» από διεθνώς αναγνωρισμένα και πιστοποιημένα εργαστήρια, για αντοχή στη φωτιά, κανόνων υγιεινής και αξιολογήσεις βιομηχανικής ασφάλειας.

Όλες οι φυσικές και θερμοφυσικές ιδιότητες των προϊόντων BRONYA (θωράκιση) έχουν υποβληθεί σε δοκιμές από διάφορα ανεξάρτητα πιστοποιημένα εργαστήρια, μεγάλες βιομηχανίες στη Ρωσία, από Ευρωπαϊκές και Αραβικές χώρες. Σε συνεργασία με ειδικούς επιστήμονες από το Πολυτεχνείο Volgograd (Τμήμα χημείας και ελαστομερών, τεχνολογία επεξεργασίας), το Volgograd State University (Τμήμα Αρχιτεκτονικής και Πολιτικών Μηχανικών), ερευνούμε συνεχώς νέες τροποποιήσεις και κάνουμε λεπτομερείς αναλύσεις ποιότητας και θερμικής απόδοσης υλικών. Η διάρκεια ζωής των προϊόντων BRONYA (θωράκιση) είναι 15 χρόνια τουλάχιστον, υπό κανονικές συνθήκες (από -60° C έως + 200°C) και ο χρόνος αποθήκευσης είναι 1 (ένας) χρόνος, τηρώντας πιστά τους κανόνες μεταφοράς και αποθήκευσης.

Η χημεία έχει σημειώσει τεράστια πρόοδο τα τελευταία χρόνια και υποσχόμαστε να συμβαδίσουμε!